סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות
הדפס

מס סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 30 דקות

מרכיבים

    לקציצות:

    • בשר בקר טחון טרי (500 גרם) 
    • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 4 קוביות פטרוזיליה דורות  
    • 1 כפית מלח  
    • 1/2 כפית פלפל שחור  
    • 1 כפית כמון  
    • 2 כפות שמן זית  
    • 1 ביצה  
    • 1/3 כוס פירורי לחם  

    לרוטב:

    • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 2 קוביות שום דורות  
    • 2 כפות שמן זית  
    • 1 כפית פפריקה מתוקה  
    • 1 כפית ראס אל חנות (אפשר להחליף ב1 כפית כמון אם אין)  
    • 2 כפות רסק עגבניות  
    • 1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם) 
    • 1 כוס מים  
    • 1 כפית מלח  
    • 1 כפית סוכר  
    • 3 קוביות פטרוזיליה דורות  

    1. מוציאים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. 
    2. יוצקים קציצות בגודל הרצוי ומכדררים עם ידיים מעט רטובות.
    3. מסדרים במגש ומניחים במקפיא עד שהרוטב מוכן (אם לא מכינים את הרוטב מיד, מניחים במקרר).
    4. מניחים במחבת רחבה ועמוקה: 4 קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום דורות ו-2 כפות שמן זית. מדליקים את האש על להבה בינונית.
    5. מטגנים כדקה, מערבבים ומוסיפים פפריקה מתוקה, ראס אל חנות ורסק עגבניות. מטגנים ומערבבים עוד חצי דקה.
    6. מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה ומערבבים. 
    7. מוסיפים את הקציצות, מחלישים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים 3 קוביות פטרוזיליה דורות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים חם עם קוסוקוס/אורז/פירה.

     

    ניתן להחליף בעוף טחון. זמן הבישול מתקצר ב-10 דקות.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

      X