סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות | זמן המתנה: 2 שעות | זמן אפייה: 20 דקות
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם עוף טחון(אפשר גם פרגית או תערובת טחונה לקציצות)
6 קוביותבצל מטוגן דורות
2 קוביותג'ינג'ר דורות
1 כףשמן שומשום
1 כףרוטב סויה
1/4 כוס מירין (60 מ"ל)
1 כףחומץ אורז
1 כפיתמלח
1 כף שומשום שחור או רגיל
½ 1 כף קמח תפוחי אדמה(20 גרם)
לרוטב:
1/2 כוסרוטב סויה(120 מ"ל)
1/2 כוס מירין(120 מ"ל)
4 כפותחומץ אורז(40 מ"ל)
8 כפותסוכר(100 גרם)
לחביתה:
1 כףשמן
4ביצים
1 כףרוטב סויה
1 כףמירין
להגשה:
3 כוסות אורז לבן מטוגן (עגול או כל אורז אחר שאתם מעדיפים)
אצות נורי חתוכות לרצועות
בצל ירוק
שחורשומשום
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב ומניחים בקערה סגורה במקרר לשעתיים לפחות.
שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, מבשלים על להבה חלשה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שמסמיך לרוטב קצת דומה לסירופ (כ2/3 מהנפח ההתחלתי).
מחממים תנור ל-180 מעלות. שימו לב – מניחים בתחתית התנור מגש עם 2 כוסות מים ליצירת לחות.
מרפדים מגש בנייר אפייה, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. יוצרים קציצות עגולות באמצעות כף (הכי קל עם כף גלידה), ומסדרים על המגש. התערובת מעט רכה, אין צורך להתעקש על צורה עגולה מושלמת. אם התערובת רכה מדי, הוסיפו עוד כף קמח תפוחי אדמה.
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שמזהיב.
בינתיים מבשלים את האורז, פורסים 2-3 אצות נורי לרצועות.
מכינים את החביתה במחבת טפלון. מקשקשים אותה או חותכים לרצועות.
קוצצים בצל ירוק.
כשהקציצות מוכנות, מעבירים לקערה, יוצקים חצי מכמות הרוטב, ומערבבים. את מחצית הרוטב שנותרה מגישים בצד.