6-8 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן במקרר: יום עד יומיים | זמן צלייה: כ-60 דקות
מרכיבים
נתח שייטל או סינטה נקי משומן (במשקל 1.5-2 ק"ג)
4 כפותדבש(80 גרם)
3 כפות חרדל דיז'ון חלק (או 2 חלק ו1 גרגרים אם יש)
6 קוביותשום דורות
1 כףמלח
¾ כף פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי רוזמרין או טימין טריים קצוצים
מבקשים מהקצב נתח שייטל או סינטה בלבד, נקי משומן.
מנגבים את הנתח עם נייר סופג ומניחים על יריעה גדולה של ניילון נצמד.
מערבבים את כל שאר המרכיבים ומעסים אותם היטב על פני הנתח מכל הכיוונים.
עוטפים היטב את הנתח בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24-48 שעות.
מחממים תנור ל-220 מעלות (ללא טורבו), מרפדים נייר במגש אפיה ומניחים עליו רשת צלייה.
מוציאים את הנתח מהניילון ומניחים על הרשת, את הנוזלים שנותרו מוסיפים מעל.
צולים במרכז התנור ומפעילים טיימר ל-25 דקות. כעבור 25 דקות מחלישים את התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 25-35 דקות. סה"כ 50-60 דקות.
מתי מוציאים ואיך יודעים שמוכן? הניסיון מלמד שבכל שולחן יש מי שאוהב רוסטביף עשוי יותר ומי שאוהב חלק שעשוי פחות. אז לא לדאוג יותר מדי: הקצוות יהיו עשויים יותר והמרכז יהיה אדום יותר. אפשר גם להחזיר לתנור או לצלות פרוסות במחבת אם המרכז אדום מדי לטעמכם. אחרי כמה פעמים כבר תבינו מהו הזמן המדויק.
אחרי שמוציאים מניחים על השיש למנוחה של 10-15 דקות ומתחילים לפרוס דק ככל האפשר. את הנתח שנשאר עוטפים ושומרים במקרר עד 5 ימים.
עם תפוחי אדמה וקולסלו יש לכם ארוחה מושלמת.