| 4 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן משרה: 10 דקות |
מרכיבים
500 גרםבשר שייטל(אפשר גם אנטריקוט/ סינטה) פרוס לרצועות דקות
1/2 כוסרוטב סויה
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס חומץ אורז
1 חבילתנודלסמבושלת לפי ההוראות (או 2 כוסות אורז לבן)
5 כפות שמן סויה
2 כוסות אננסטרי או משומר (חתוך לקוביות)
5 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות כוסברה דורות
2 גבעוליבצל ירוק
פלפל חריף טריקצוץ (לאוהבי החריף)
2 כפות שומשוםלבן/ שחור
מערבבים רוטב סויה, סוכר חום וחומץ אורז בקערה. משרים את רצועות הבשר למשך 10 דק' לפחות. במידה ויש זמן, רצוי להשרות כשעתיים במקרר.
מבשלים את הנודלס או האורז לפי ההוראות.
מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה. מוסיפים 2 כפות שמן סויה ומחכים עד שהשמן רותח.
מוציאים חצי מכמות רצועות הבקר מהמשרה ומוסיפים למחבת. צורבים כחצי דקה מכל צד, הופכים עם מלקחיים ומוציאים מהמחבת.
חוזרים על הפעולה עם החצי השני, ואת נוזל המשרה שנותר שומרים בצד.
מנקים את המחבת ומחזירים לאש, מוסיפים כף שמן, 5 קוביות ג'ינג'ר דורות, 3 קוביות כוסברה דורות ואת האננס. מטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את רצועות הבשר, ומטגנים לעוד דקה.
מוסיפים את נוזל המשרה, 3 קוביות כוסברה דורות ואת הנודלס, מחלישים את הלהבה וממשיכים לערבב תוך כדי בישול עד שכל המרכיבים מתחברים. (במידה ומכינים עם אורז, לא מוסיפים את האורז פנימה).