6 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 25 דקות | זמן כולל: 40 דקות
מרכיבים
4פלפלים אדומים
2 כפותשמן זית
6 קוביותבצל מטוגן דורות
3 קוביותשום דורות
1 כפית כוסברה יבשה
1כפית אבקת כמון
1 כפיתמלח
1 כפיתפפריקה מתוקה
1 חבילתרסק עגבניות(100 גרם)
1 פחיתעגבניות מרוסקות(400 גרם)
1 כוס מים
חבילת נקניקיות מרגז(500 גרם)
10-12 ביצים
3 קוביותכוסברה דורות
חותכים את הפלפלים גס לרצועות או קוביות.
בוחרים סיר נמוך ורחב, או מחבת רחבה. מחממים על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ואת הפלפלים ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים קוביות בצל מטוגן דורות ושום דורות ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ומים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה. מבשלים ל-15 דקות נוספות.
בינתיים צורבים את המרגז במחבת: מחממים מחבת טפלון, משמנים עם מעט שמן או ספריי שמן, ומשחימים את המרגז. לא לדאוג למידת העשייה, מעבירים את הנקניקיות לרוטב, הן ימשיכו להתבשל בתוכו.
שוברים את הביצים בעדינות ומוסיפים לרוטב אחת אחת.
מוסיפים 3 קוביות כוסברה דורות מעל, מכסים ומבשלים ל-10-15 דקות נוספות, תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים.
מגישים חם עם לחם טוב וטחינה שניתן להכין מקוביות תיבול לטחינה שלנו. בתאבון!