סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סמוסה ירקות

סמוסה ירקות
הדפס

4-6 סועדים | זמן הכנה: 30 דקות | זמן בישול: 15 דקות | זמן כולל :45 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 5 קוביות דורות בצל מטוגן דורות  
  • 4 תפוחי אדמה אדומים 
  • 3 כפות חמאה או שמן זית 
  • 3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות  
  • 2 קוביות שום חריף דורות  
  • 1 כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים יבשה) 
  • ½ כפית אבקת כמון  
  • 2 כפות מיץ לימון  
  • 3 כפות קלויים וקצוצים אגוזי קשיו  
  • 2 כוסות אפונה קפואה  
  • מעט מלח  
  • 6 דפי בצק פילו  
  • 50 גרם חמאה מומסת למריחה 
  • גביע יוגורט  
  • 1 כפית לימון כבוש טחון 
  • 2 קוביות כוסברה דורות  
  • 2 כפות שמן זית  

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות כ2X2  סנטימטר בערך, מבשלים במים עם מעט מלח על אש בינונית עד שמוכן (אל תתפתו לבשל אותם על אש גבוהה- הם יתפרקו לכם) ומסננים.
  2. מוציאים למחבת רחבה 5 קוביות בצל מטוגן דורות ומדליקים את האש. כעבור חצי דקה מוסיפים את תפוחי האדמה, חמאה , 3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות  ו2 קוביות שום חריף דורות.
  3. מטגנים כ3-4 דק' תוך כדי ערבוב, עד שמריחים את הג׳ינג׳ר והשום מהמחבת. 
  4. מוסיפים את האפונה, כמון, גראם מסאלה, וממשיכים לערבב עוד 3-4 דק'.
  5. מוסיפים מיץ לימון וקשיו ומכבים את האש. תפוחי האדמה נמעכים קצת ומאבדים מצורתם- זה מצוין! טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
  7. מחממים תנור ל180 מעלות.
  8. חותכים את דפי הפילו למלבנים בגודל 8×16  סנטימטר בערך.
  9. מורחים מלבן אחד בחמאה מומסת, מניחים עליו עוד מלבן.
  10. מקפלים קצה אחד ויוצרים כיס משולש בתוך יד אחת.
  11. ממלאים את הכיס בשתי כפות מתערובת תפוחי האדמה. וסוגרים את המשולש עם יתרת הבצק שנותרה בקצה המלבן.
  12. מסדרים את כל המשולשים על רשת, מברישים בחמאה מומסת ואופים כ12-15 דק' במרכז התנור עד שהפילו מזהיב.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו