אוזני המן במילוי גבינת עיזים ועגבניות מיובשות

 יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן (360 גרם)
240 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפיה (6 גרם)
2 חלמונים
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות

מילוי:

200 גרם גבינת פרומעז (1 חבילה)
100 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם עגבניות לחות או ממרח עגבניות מיובשות
2 קוביות פסטו דורות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בצק:

  1. מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
  2. מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.

**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.

  1. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.

 

מילוי:

  1. מחמים תנור ל 170 מעלות
  2. מערבבים בקערה את גבינת העיזים עם שמנת בעזרת כף עץ/סיליקון. לוקח 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת חלקה.
  3. מוסיפים 2 קוביות פסטו דורות לקערה.
  4. קוצצים את העגבניות ומוסיפים (או מוסיפים ממרח עגבניות)
  5. מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
  6. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
  7. מאחדים את שאריות הבצק לצורת דיסק ומחזירים למקרר ל-30 דקות, לאחר מכן ניתן לקרוץ עוד עיגולים.
  8. מניחים כפית גדושה כמילוי במרכז כל עיגול (לכמות גדולה מומלץ להשתמש בשק זילוף).
  9. מסדרים את אוזני ההמן במגש, מברישים בביצה טרופה ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים