אוזני המן במילוי דלעת ערמונים וריקוטה

 יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן (360 גרם)
240 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפיה (6 גרם)
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות

מילוי:

1 דלעת ערמונים (400-500 גרם)
4 כפות שמן זית
2 קוביות שום דורות
3 קוביות בזיליקום דורות
150 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור

הוראות הכנה

 

בצק:

  1. מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
  2. מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.

**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.

  1. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.

 

מילוי:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו).
  2. קולפים וקוצצים את הדלעת לקוביות קטנות ככל האפשר.
  3. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה עם 3 כפות שמן זית, כעבור חצי דקה מוסיפים את הדלעת ומטגנים קלות כ-3 דקות.
  4. מוסיפים 2 קוביות שום דורות ומטגנים לעוד דקה.
  5. מוסיפים 3 קוביות בזיליקום דורות, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מערבבים בקערה 150 גרם גבינת ריקוטה ו-60 מ"ל שמנת מתוקה עם כף שמן זית ותוכן המחבת.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  8. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
  9. מאחדים את שאריות הבצק לצורת דיסק ומחזירים למקרר ל-30 דקות, לאחר מכן ניתן לרדד ולקרוץ עוד עיגולים.
  10. מניחים כפית גדושה כמילוי במרכז כל עיגול (לכמות גדולה מומלץ להשתמש בשק זילוף).
  11. מסדרים את אוזני ההמן במגש, מברישים בביצה טרופה ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים