אוזני המן במילוי זוקיני וריקוטה

יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן (360 גרם)
240 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפיה (6 גרם)
2 חלמונים
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות

מילוי:

2 יחידות זוקיני ירוק או צהוב (300 גרם)
3 כפות שמן זית
1 קובייה שום דורות
1 קובייה עשבי תיבול איטלקי דורות
150 גרם גבינת ריקוטה
75 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

בצק:

  1. מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
  2. מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.

**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.

  1. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.

 

מילוי:

  1. מחמים תנור ל 170 מעלות.
  2. קוצצים את הזוקיני לקוביות קטנות (כ1/2 ס"מ). אפשר לקצוץ בעזרת מעבד מזון בפולסים, רק להיזהר שלא יהפוך לממרח.
  3. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן זית וכעבור חצי דקה מוסיפים את הזוקיני. מטגנים קלות כ-3 דקות.
  4. מוסיפים קוביית עשבי תיבול איטלקי דורות וקוביית שום דורות. מערבבים בעזרת כף עץ, ולאחר כחצי דקה מכבים את האש.
  5. מניחים לזוקיני להתקרר מעט (כ-5 דקות) ומערבבים עם כל שאר מרכיבי המילוי בקערה.
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
  8. מאחדים את שאריות הבצק לצורת דיסק ומחזירים למקרר ל-30 דקות, לאחר מכן ניתן לקרוץ עוד עיגולים.
  9. מניחים כפית גדושה כמילוי במרכז כל עיגול (לכמות גדולה מומלץ להשתמש בשק זילוף).
  10. מסדרים את אוזני ההמן במגש, מברישים בביצה טרופה ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים