אוזני המן במילוי פטריות ובצל

יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן (360 גרם)
240 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפיה (6 גרם)
2 חלמונים
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות

מילוי:

6 כפות שמן זית
2 סלסלת פטריות (400 גרם)
1 כפית עלי טימין טרי או יבש
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
200 גרם גבינת מוצרלה

הוראות הכנה

בצק:

  1. מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
  2. מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.

**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.

  1. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.

 

מילוי:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. קוצצים את הפטריות במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים גסים. ניתן גם לקצוץ בסכין כמובן.
  3. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, ממתינים כחצי דקה ומוסיפים חצי מכמות הפטריות. מטגנים כ- 3 דקות. מעבירים לקערה ומטגנים את החצי השני.
  4. כשמסיימים לטגן את החצי השני, מוסיפים 6 קוביות בצל מטוגן דורות , 2 קוביות שום דורות, וכפית טימין. מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים לקערת הפטריות.
  5. מערבבים פנימה את המוצרלה, מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
  7. מאחדים את שאריות הבצק לצורת דיסק ומחזירים למקרר ל-30 דקות, לאחר מכן ניתן לקרוץ עוד עיגולים.
  8. מניחים כפית גדושה כמילוי במרכז כל עיגול (לכמות גדולה מומלץ להשתמש בשק זילוף).
  9. מסדרים את אוזני ההמן במגש, מברישים בביצה טרופה ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים