ארוחת טורטיות

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 חבילת טורטיות (12 יח')
פחית שעועית שחורה
פחית גרגירי תירס (או שתי כוסות גרגירים טריים/קפואים)
2 כפות שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
½ כפית פפריקה מעושנת
טופו (500 גרם)
3 כפות שמן זית
2 קוביות שום חריף דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
מלח ופלפל שחור
סינטה פרוסה דק (או 2 חבילות מינוט סטייק) (500 גרם)
2 כפות שמן זית
2 קוביות שום דורות
2 קוביות כוסברה דורות
מלח ופלפל שחור
חצי כוס מיונז
1 כפית גדושה פלפל צ׳יפוטלה (מגיע בפחיות קטנות בסופר)
חצי כוס רוטב ברביקיו
3 כפות חמאת בוטנים
1 בצל סגול פרוס דק
2 עגבניות טריות פרוסות דק
4-5 עלי חסה קצוצים
2 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 אבוקדו פרוס (בעונה)
2 מלפפונים חתוכים לרצועות
10 צנוניות פרוסות דק

הוראות הכנה

  1. מתחילים במצרכים הקרים: חותכים את כל הירקות ומסדרים בצלחת הגשה.
  2. מערבבים את מרכיבי הרטבים (מיונז צ׳יפוטלה וברביקיו בוטנים) ומניחים בצלוחיות.
  3. מכינים את התירס: מוציאים 3 קוביות בצל מטוגן דורות למחבת על אש בינונית, מוסיפים את התירס ללא הנוזלים, שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור. כעבור 2-3 דק' מערבבים ומוסיפים את הפפריקה המעושנת. כעבור שתי דק' נוספות, כשהתירס מתחיל להתייבש, מכבים את האש.
  4. חותכים את הטופו לרצועות. מחממים מחבת רחבה, מוספים שמן זית וטופו ומטגנים קלות כ2-3 דק'. 
  5. מוסיפים 2 קוביות שום חריף דורות, 2 קוביות כוסברה דורות ו 2 קוביות פטרוזיליה דורות.  מטגנים עוד 2-3 דק' עד שכל המרכיבים מתאחדים ומכבים את האש. 
  6. מעבירים את השעועית השחורה לקלחת קטנה ומחממים.
  7. מחממים מעט את הטורטיות על מחבת נקיה (5-10 שניות מכל צד).
  8. אחרי שהכל כבר נמצא על השולחן, מתחילים להכין את רצועות הסטייק (מתייבש מהר יחסית לשאר): מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים שמן זית, את רצועות הסטייק, 2 קוביות שום דורות ו2 קוביות כוסברה דורות, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, מקפיצים קלות כדקה שתיים ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים