בורקס הכי טעים שיש

 סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

12 ריבועים בצק עלים (או חצי חבילת בצק עלים חתוכה לריבועים 10X10 סנטימטר)
2 קוביות פסטו דורות
1 קוביה רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
200 גרם גבינה צהובה \ צ'דר מגורדת או חתוכה דק
4 כפות גבינה לבנה (5% או 9%)
1 ביצה +כף מים
שומשום

הוראות הכנה

  1. מוציאים 2 קוביות פסטו דורות וקוביית רוטב עגבניות ובזיליקום דורות לקערה.
  2. מוציאים 12 ריבועי בצק עלים מהמקפיא, ומניחים על המגש.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים מגש אפיה בנייר אפיה.
  4. ממתינים כמה דקות עד שהבצק והקוביות מפשירים.
  5. מוסיפים לקערה 4 כפות גבינה לבנה, ואת הגבינה הצהובה ומערבבים עם כף.
  6. מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע.
  7. טורפים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים כף מים.
  8. מברישים בעדינות את השוליים של כל ריבוע בביצה. מקפלים את הריבוע לשניים, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת האצבעות.
  9. מברישים כל בורקס במעט ביצה ומפזרים שומשום (רק אם אוהבים). אופים במרכז התנור כ-20 דקות עד שהבורקסים מזהיבים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים