דאל עדשים כתומות

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כפות שמן קוקוס (אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום)
1 קוביות כורכום דורות
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 תפוחי גראני סמיט
כפית כמון
1 פחית קרם קוקוס
1 ליטר מים
1.5 כוסות עדשים כתומות
1 לימון חתוך לרבעים
מלח
פלפל שחור
קוקוס יבש
1 פלפל חריף טרי קצוץ
עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה

1. מניחים סיר בינוני על הכיריים, ומוסיפים לתוכו: 2 כפות שמן קוקוס, את קוביות כורכום דורות, קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום חריף דורות וקוביות ג'ינג'ר דורות. מדליקים להבה בינונית ומטגנים במשך 1-2 דק' , עד שהקוביות מתפרקות וריח של שום וג'ינג'ר עולה מהסיר.
2. בינתיים חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ככל שיניתן (איןצורך לקלף) /אפשר גם לגרד בפומפייה (לתוצאה פחות יפה אך טעימה).
3. מוסיפים את התפוחים החתוכים והכמון לסיר וממשיכים לטגן עוד כשתי דק'.
4. שוטפים את העדשים ומסננים.
5. מוספים לסיר קרם קוקוס, מים, ואת העדשים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה.

6. מבשלים כ15-20 דק' עד שכל העדשים התרככו. במידה והסיר מתחיל להתייבש במהלך הבישול, הוסיפו מעט מים.
7. לאחר שהעדשים התבשלו, תבלו במלח ומעט פלפל שחור. ערבבו היטב וטעמו עם כפית.
8. מגישים עם יוגורט וקוקוס יבש מעל. לימון ופלפל חריף קצוץ בצד.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים