טאקו דג ואננס

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

12 טורטיות (הכי קטנות שיש)
פילה דג טרי (סלמון/ בורי/ לברק) (600 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח

לסלסת האננס

1 קוביה ג'ינג'ר דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
2 כוסות קוביות אננס טרי או משומר
1 גמבה
1/2 בצל סגול
מיץ לימון (מלימון 1)
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

לרוטב היוגורט

1 גביע יוגורט טבעי
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית מלח
מיץ לימון ( מחצי לימון/ ליים)
2 כפות שמן זית

להגשה

בצל ירוק קצוץ
לימון חתוך לרבעים
פלפל חריף טרי קצוץ/ טבסקו

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור למצב גריל.
  2. חותכים את הדג לרצועות בעובי 1 ס"מ בערך ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה. מזליפים 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומכניסים לחלק העליון של התנור ל10 דק'.
  3. בינתיים מוציאים לקערה קוביות ג'ינג'ר דורות, קוביות כוסברה דורות, וקוביות בזיליקום דורות.
  4. קוצצים דק גמבה וחצי בצל סגול ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את האננס, מתבלים במיץ ליים, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מערבבים את כל המרכיבים לרוטב יוגורט. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מחממים קלות את הטורטיות בתנור או על מחבת.
  8. מוודאים שהדג מוכן בתנור (הסלמון הופך מכתום לוורוד, הדניס והלברק הופכים לבנים).
  9. מרכיבים את הטאקו: טורטיה, רצועות דג, סלסת אננס ורוטב יוגורט מעל.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים