לביבות תפוחי אדמה ובטטה

30-40 לביבות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4-5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
1 בטטה
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
¾ כפית מלח
¼ פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
2 קוביות פטרוזיליה דורות
4 קוביות כוסברה דורות או פטרוזיליה
שמן טיגון קנולה או חמניות
להגשה:
גביע יוגורט כל יוגורט יעבוד, רצוי לפחות 5%
כף גדושה לימון כבוש קצוץ
כף שמן זית
קורט מלח
צלוחית רוטב פלפלים חריף (סרירצ׳ה, או אריסה)

הוראות הכנה

  1. מקלפים ומגרדים את תפוחי האדמה והבטטה במגרדת גדולה.
  2. בקערה נפרדת- מערבבים ביצים, קמח, פירורי לחם, קוביות עשבי תיבול דורות ותבלינים.
  3. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בידיים.
  4. במחבת קטנה מחממים מעט שמן ומטגנים מעט (חצי כף) מהתערובת. טועמים ומתקנים מלח ופלפל בתערובת אם צריך.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה סנטימטר על הלהבה הגדולה.
  6. לוקחים כף מהתערובת , משטחים על הכף עם האצבעות ומניחים בתוך השמן. חוזרים על הפעולה עד שהמחבת מלאה. לאחר שתי דק' הופכים לצד השני.
  7. מעבירים מהמחבת בזהירות לרשת לסינון השמן.
  8. מערבבים יוגורט, לימון כבוש, שמן זית ומלח ומניחים בקערה לצד הלביבות.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים