לזניה ירקות צלויים ללא פסטה

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 30 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

ירקות צלויים:

2 חצילים קטנים
2 קישואים
2 בצלים לבנים גדולים
4 בטטות
שמן זית
מלח
פלפל

רוטב בשמל ופסטו:

חמאה (50 גרם)
3 כפות קמח לבן
3 קוביות פסטו דורות
3 קוביות רוטב עגבניות דורות
חלב (500 מ״ל)

להרכבה:

מוצרלה מגורדת (250 גרם)

הוראות הכנה

אופן ההכנה 

1. מחממים תנור ל230 מעלות
2. פורסים את כל הירקות לעובי סנטימטר אחד: חצילים ובצל לעיגולים, בטטות וקישואים לאורך (ליצור רצועות ארוכות).
3. מפזרים את הירקות על 2 מגשים עם נייר אפיה, מזליפים שמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
4. צולים בתנור כ10 דק', מחליפים בין המגש העליון והתחתון וצולים לעוד 10 דק' בערך. הירקות אמורים להיות צלויים ולקבל מעט צבע, אך לא שחומים מדי.
5. בזמן שהירקות נצלים בתנור, ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים קוביות פסטו דורות וקוביות רוטב עגבניות דורות, מערבבים  כדקה, ומוסיפים חלב בהדרגה. נותנים לתערובת לרתוח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 דק' נוספות ומכבים את האש.
6. מוציאים את הירקות מהתנור ומחכים כמה דקות עד שיתקררו מעט. מחלישים את התנור ל180 מעלות.
7. משמנים תבנית לזניה בינונית בחמאה או שמן זית, ומסדרים חצילים, ועליהם עוד שכבה של ירקות. מלבד השכבה הראשונה של חצילים (כדי שיהיה בסיס יציב), אפשר לגוון ולערבב בשכבות. אחרי השכבה השניה, יוצקים מחצית מהרוטב, ומחצית מהמוצרלה. חוזרים שנית על כל הפעולות.
8.  אופים על רשת במרכז התנור כ25 דק', עד שהגבינה מתחילה להשחים קלות.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים