לזניה קאפ קייקס

12 קאפ קייקס | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לזניה:

חבילת גבינת ריקוטה (250 גרם)
חבילת תרד (250 גרם)
גבינת מוצרלה מגורדת (100 גרם)
4 קוביות בזיליקום דורות
1 קובייה שום דורות
3 כפות עגבניות מרוסקות (גונבים מהקופסה של הרוטב)
1 ביצה
1 כפית מלח
חבילה דפי וונטון קפואים או דפי לזניה קפואים
6 עגבניות שרי לקישוט (לא חובה)
ספריי שמן וכף קמח לתבנית

רוטב:

1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מפשירים את חבילת הדפים כ- 20 דקות בחוץ.
  2. בינתיים מעבדים במעבד מזון, בפולסים קצרים, את כל שאר המרכיבים למעט עגבניות השרי. עד שמתקבלת תערובת אחידה עם חתיכות תרד גסות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. משמנים תבנית מאפינס היטב (כדאי עם ספריי שמן) ומפזרים בעדינות מעט קמח על התבנית.
  5. מניחים בכל שקע דף, אם מתקשים להפריד בין העלים, ממתינים עוד כמה דקות להפשרה.
  6. מניחים כף מהתערובת בכל דף, מניחים דף נוסף ושוב כף מהתערובת.
  7. חוצים את העגבניות לשניים ומניחים חצי על כל אחד.
  8. אופים במרכז התנור כ-25 דקות עד שקצוות הדפים מתחילים להשחים מעט.
  9. בזמן האפייה, מכינים את הרוטב- מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות.
  10. מעבירים בעדינות את הלזניות לכלי הגשה ומגישים עם רוטב מעל/ליד.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים