מוס לימון

  סועדים:6 |  זמן הכנה: 30 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

קריש לימון:

סוכר (100 גרם)
¼ כוס מיץ לימון (60 מ"ל)
גרידה מ-2 לימונים
3 חלמונים
1 קובייה ג'ינג'ר דורות
חמאה (50 גרם)

שטרוייזל ג'ינג'ר:

חתוכה לקוביות חמאה (50 גרם)
4 כפות סוכר חום (50 גרם)
1/3 כוס קמח לבן (50 גרם)
1 קוביית ג'ינג'ר דורות

להגשה:

1 מיכל שמנת מתוקה (38%)
1 קופסת תותים (כ-400 גרם)
6 כוסות

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל החומרים עד ליצירת קריש לימון בסיר קטן, מבשלים על להבה חלשה (חשוב) תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לערבב עד המטרפה משאירה שובל בנוזל. מעבירים לכלי קטן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. מערבבים את מרכיבי השטרויזל בידיים עד שנוצרים פירורים. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-25 דקות עד שמזהיב.
  3. שוטפים וחותכים את התותים.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה (לא מוסיפים סוכר) במיקסר שולחני או ידני.
  5. מקפלים בעדינות את קריש הלימון לתוך הקצפת.
  6. מניחים בכל כוס כף מהפירורים, תותים, מוס ושוב תותים. ומגישים. ניתן לשמור את הקינוח במקרר מורכב עד 24 שעות.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים