מק אנד צ׳יז

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

250 גרם פסטה קצרה
70 גרם חמאה (50 גרם לרוטב)
20 גרם חמאה מומסת
3 כפות קמח
4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות פסטו דורות
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי
600 מ״ל חלב
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
ביצה
200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת
20 גרם פירורי לחם או פנקו

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180  מעלות, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. בינתיים בסיר בינוני, על להבה בינונית, ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים (רצוי במטרפה) בלי להפסיק למשך דקה.
  3. כעבור דקה, מוסיפים את החלב, קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות פסטו דורות וקוביות עשבי תיבול איטלקי דורות.  מבשלים עוד כ5 דק'  תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
  4. מוסיפים את הפסטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  5. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הביצה ו- 2/3 מהגבינה המגורדת.
  6. מעבירים לתבנית פיירקס, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת ומפזרים מעל. מסיימים בפיזור הגבינה שנותרה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דק' .
  7. מוציאים מהתנור, מניחים בחוץ כ- 4-5 דק' לפני ההגשה (הגבינה רותחת!)
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים