מרק עגבניות צלויות

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

10-12 עגבניות טריות בשלות (1.5 קילו)
3-4 כפות שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
6 כוסות מים (1.5 ליטר )
10-12 עגבניות מיובשות (או עגבניות לחות)
5 קוביות בזיליקום דורות
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל), לא חובה
2 כפות פסטיס אוזו או פרנו

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. חוצים את העגבניות ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה עם הקליפה כלפי מטה. מזליפים מעט שמן זית ומלח, וצולים בחלק העליון של התנור כ25-30 דק' עד שהקצוות משחימים.
  3. מוציאים לסיר 2 כפות שמן זית, 3 קוביות בצל מטוגן דורות, 2 קוביות שום דורות. מדליקים את האש, ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב, עד שהשום מפיץ ריח נעים.
  4. מוסיפים לסיר 2 קוביות רוטב עגבניות וקוביות בזיליקום דורות, עגבניות צלויות, עגבניות לחות ומים. מבשלים על להבה בינונית 15-20 דק'. (המרק אמור לבעבע קלות, שנו את גובה הלהבה בהתאם).
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, ומחזירים לאש.
  6. מוסיפים 4 קוביות בזיליקום דורות. בשלב הזה מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה למרקם חלק יותר. אוהבי האניס יכולים להוסיף שתי כפות פסטיס (אפשר להוסיף אחד מהם או את שניהם).
  7. מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים לעוד 2-3 דק'. טועמים בזהירות, מתקנים מלח ופלפל ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים