סובורו דון

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

כף שמן סויה
6 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
700 גרם עוף טחון (רצוי פרגית)
70 מ״ל מירין (6 כפות)
70 מ״ל חומץ אורז
25 מ״ל סויה (2 כפות)
כף סוכר
צרור תרד נקי (או כוס וחצי אפונה קפואה)
כף שמן
5 ביצים
כפית סוכר
2 כוסות אורז לבן עגול מבושל
ג׳ינג׳ר כבוש

הוראות הכנה

  1. במחבת רחבה מטגנים 6 קוביות ג'ינג'ר דורות בכף שמן עד שמזהיב ומפיץ ריח נעים. מוסיפים את העוף ומטגנים כחמש דק' נוספות.
  2. מוסיפים את הנוזלים והסוכר, מערבבים ומכסים. מחלישים את הלהבה ומבשלים 15 דק' נוספות. בודקים מדי פעם שהעוף לא מתייבש מדי.
  3. בזמן הבישול חולטים את התרד במים רותחים, לא יותר מחצי דקה, ומסננים. במידה ומשתמשים באפונה קפואה: יוצקים מים רותחים על האפונה הקפואה ומסננים כעבור דקה.
  4. מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
  5. טורפים את הביצים עם כפית סוכר וחצי כפית מלח. מקשקשים במחבת טפלון עם כף שמן.
  6. מרכיבים את המנה: אורז בתחתית הקערה, עוף וביצה מקושקשת מעל, מעט תרד וג'ינג'ר כבוש.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים