פלפלים ממולאים

סועדים: 6| זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

16-18 פלפלים קטנים
3 קוביות בצל מטוגן דורות
2 גזרים קלופים
2 סלק אדום קטן קלוף
1 קישוא
דלעת/דלורית (200 גרם)
3 קוביות שום דורות
3 פטרוזיליה דורות
3 כוסברה דורות
אורז עגול (½ קילו)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פלפל שחור
1 ½ כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית מלח לימון
2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים (לתחתית הסיר)

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה גדולה קוביות כוסברה דורות, קוביות פטרוזיליה דורות ומניחים בצד.
  2. קוצצים במעבד מזון או בסכין את הירקות- גזר סלק, דלעת וקישוא.
  3. מניחים במחבת רחבה- קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום דורות ואת הירקות הקצוצים. מאדים על להבה בינונית  כ5-6 דק'. אם המחבת מתייבשת, יש להוסיף 2-3 כפות מים.
  4. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
  5. מוסיפים לקערה הגדולה (זו עם הפטרוזיליה והכוסברה) אורז עגול שטוף, רסק עגבניות, ואת כל התבלינים.
  6. חותכים לכל הפלפלים את החלק העליון, ומוציאים את הגרעינים.
  7. מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית סיר רחב ונמוך (לא יותר נמוך מגובה הפלפלים).
  8. מוסיפים לקערה הגדולה את הירקות המבושלים, מערבבים היטב וממלאים את הפלפלים בתערובת (למלא בערך 80 אחוז גובה מהפלפל היות והאורז מתנפח בבישול). מכסים עם ה״כובע״ של הפלפל.
  9. מצופפים את כל הפלפלים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים,  מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים