סלופי ג'ו עסיסי

 סועדים: 4 |  זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לתערובת בשר:

2 כפות שמן זית
בשר בקר טחון (500 גרם)
קצוץ פלפל אדום (1/2)
4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
1 עגבנייה קצוצה
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף חרדל
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות קטשופ
1 כפית מלח

סלסת אננס:

1 כוס אננס משומר
1 פלפל אדום קצוץ
2 כפות בצל סגול קצוץ
3 קוביות פטרוזיליה דורות
2 כפות שמן זית
¼ כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור
כמה טיפות טבסקו (לאוהבי החריף)

להגשה:

4 לחמניות המבורגר
8 פרוסות גבינה צהובה טבעונית
כוס עלי חסה קצוצים
צ'יפס

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן ואת הבשר הטחון. מטגנים עד שמשחים (כ3-4 דקות).
  2. מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-2 קוביות שום דורות. ממשיכים לטגן 2 דקות נוספות, מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים למחבת, מחלישים את הלהבה לבינונית ומניחים להתבשל כ-20 דקות. מערבבים מדי פעם, אם המחבת התייבשה מוסיפים רבע כוס מים.
  4. ,בינתיים מכינים את הסלסה: מוציאים לקערה 3 קוביות פטרוזיליה דורות, קוצצים את האננס, הבצל הסגול והפלפל, מוסיפים שמן זית מלח פלפל ופפריקה מעושנת. מערבבים היטב, טועמים, ומתקנים.
  5. מרכיבים את המנה: מניחים על כל בסיס לחמנייה מעט חסה קצוצה. על כל "כובע" של לחמנייה מניחים 2 פרוסות גבינה צהובה טבעונית ומתיכים בטוסטר אובן או תנור.
  6. מוסיפים רבע מכמות הבשר, כף גדושה של סלסת אננס ומכסים עם החלק העליון. מגישים חם!

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים