סלט אטריות שעועית

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לסלט:

אטריות שעועית דקה חצי חבילה (125 גרם)
חתוך לרצועות פלפל גמבה (אחד)
פלפל צהוב חתוך לרצועות (אחד)
עגבניות שרי חצויות (15-20)
טרייה או קפואה שעועית ירוקה כוס וחצי (150 גרם)
½ כוס בצל ירוק קצוץ (גם החלק הלבן)
½ קופסת נבטים סיניים
קשיו או בוטנים קלויים קלופים ושבורים (100 גרם)
חזה עוף חתוך לקוביות (250 גרם)
קמח אורז (אפשר להחליף בקורנפלור) 4 כפות
שמן סויה (4 כפות)
פלפל חריף קצוץ (לאוהבי חריף)

לרוטב:

רוטב סויה 60 מ"ל (3 כפות)
מירין 30 מ"ל (3 כפות)
חומץ אורז 20 מ"ל (2 כפות)
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות
2 קוביות כוסברה דורות
שמן שומשום 10 מ"ל (1 כף)

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בקומקום, מניחים את האטריות בקערה מספיק  גדולה לכל הכמות. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים עד שכל האטריות בתוך המים. מניחים בצד ואחרי 7 דקות מעבירים למסננת.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת.
  3. מערבבים את קוביות חזה העוף עם קמח אורז בקערה.
  4. מחממים היטב מחבת טפלון על להבה גבוהה. מוסיפים 4 כפות שמן סויה ואת קוביות העוף. מטגנים ומערבבים מדי פעם, 4-5 דקות עד שהקוביות מזהיבות ומכבים את האש.
  5. חותכים את כל הירקות לפי רשימת המרכיבים ושמים בקערה גדולה.
  6. אם משתמשים בשעועית טרייה – מרתיחים סיר קטן עם מים, מוסיפים כף מלח וחולטים את השעועית לשתי דקות. מעבירים למי קרח וחותכים. אם משתמשים בקפואה- שמים בקערה, יוצקים מים רותחים, ממתינים דקה ומסננים.
  7. מוסיפים את האטריות המסוננות ואת העוף.
  8. מוסיפים חצי מכמות אגוזי הקשיו.
  9. מערבבים את הרוטב בצנצנת ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים, מפזרים מלמעלה את שארית אגוזי הקשיו ומגישים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים