סלט בטטה, קינואה ואבוקדו

סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לבטטה צלויה:

2 בטטות גדולות
2 כפות שמן זית
1 קובייה שום דורות
1 כפית מלח

לסלט קינואה:

1 כוס קינואה לבנה או צבעונית
1 כף שמן
1 כפית מלח
½ 1 כוסות מים רותחים
1 אבוקדו
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
½ בצל סגול
12-16 עגבניות שרי
1 כוס שעועית אדומה מבושלת מסוננת (מקופסת שימורים)

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון טרי (מיץ מלימון אחד)
5 כפות שמן זית
1 קובייה שום חריף דורות
3 קוביות כוסברה דורות
½ כפית דבש
1 כפית מלח
קורט כמון

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-220 מעלות.
  2. מקרצפים את הבטטות במים וסבון (אין צורך לקלף) ושוטפים.
  3. מערבבים שמן זית, קוביית שום דורות ומלח.
  4. חוצים את הבטטות לאורך, מורחים בשמן המתובל וצולים בתנור כ-30 דקות (תלוי בגודל).

מכינים את הקינואה (כמו אורז):

  1. מרתיחים מים בקומקום ומניחים סיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים לסיר כף שמן זית, כוס קינואה וכפית מלח. מחממים את הקינואה ומערבבים כדקה.
  2. יוצקים כוס וחצי מים רותחים על הקינואה, מערבבים, מכסים ומחלישים את האש. מפעילים טיימר ל-15 דקות.
  3. בינתיים, שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד.
  4. קוצצים דק את הפלפלים והבצל, קולפים וחותכים לקוביות את האבוקדו וחוצים את העגבניות שרי.

מניחים הכל בקערה גדולה ומוסיפים את השעועית.

  1. בתום 15 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לתבנית אפייה או מגש גדול כדי שתתקרר ותתייבש מהר.
  2. בודקים עם סכין שהבטטות רכות ומוכנות ומוציאים מהתנור. מועכים מעט עם מזלג את המרכז.
  3. לאחר שהקינואה התקררה מעט, מוסיפים אותה לקערת הירקות.
  4. מערבבים היטב את צנצנת הרוטב, מוסיפים לסלט ומערבבים. כדאי ליצוק חצי מהכמות, לערבב ולהוסיף לפי הצורך.

מניחים חצי בטטה על כל צלחת, מוסיפים רבע מהסלט וכף שמנת חמוצה או יוגורט. מגישים בטמפרטורת החדר.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים