סלט של קיץ עם מוצרלה ונקטרינות

 סועדים: 6-8 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

סלט:

1 שקית ארוגולה (150 גרם)
3 כדורי מוצרלה טרייה (300 גרם)
2\1 בצל סגול
4 נקטרינות או אפרסקים
10-15 עלי נענע
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
3 כפות פרמזן מגורד להגשה (לא חובה)

רוטב:

50 מ״ל חומץ יין אדום או בלסמי
2 קוביות פסטו דורות
100 מ"ל שמן זית
1 כפית דבש
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מניחים את הארוגולה בקערה.
  2. מחלקים כל נקטרינה לשמיניות ומוסיפים.
  3. פורסים את הבצל לרצועות דקות, קורעים את הנענע בידיים ומוסיפים.
  4. קורעים את כדורי המוצרלה בידיים, מניחים בקערה נפרדת. מוסיפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים לקערה הגדולה.
  5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בבקבוק או צנצנת קטנה, סוגרים את המכסה ומנערים היטב עד שהרוטב מתחבר.
  6. מוסיפים שליש מכמות הרוטב לסלט ומערבבים בעדינות. מוסיפים עוד רוטב על פי הצורך.
  7. מפזרים פרמזן ומגישים. את הרוטב ניתן לשמור במקרר עד 7 ימים

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים