סלט קינואה

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

קינואה (250 מ״ל)
קינואה אדומה / רגילה (150 מ״ל)
מים רותחים (600 מ״ל)
1 תפוח גרנד סמית
סלק גדול
¼ בצל סגול או שני גבעולים של בצל ירוק
2 קוביות פטרוזיליה דורות
3 קוביות בזיליקום דורות
1/2 כוס אגוזי מלך
½ אבוקדו גדול או 1 אבוקדו
חומץ תפוחים (80 מ״ל)
חומץ יין לבן (40 מ״ל)
2 כפות דבש
שמן זית (180 מ״ל)
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מוציאים 2 קוביות פטרוזיליה ו- 3 קוביות בזיליקום דורות לקערית ומניחים בצד.
  3. מודדים 400 מ״ל קינואה בכוס מדידה.
  4. מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שתי כפות שמן זית, את הקינואה ומעט מלח. מערבבים עם כף עץ במשך דקה, מוסיפים 600 מ״ל מים רותחים (למדוד בכוס מידה). מחלישים את הלהבה מיד, מכסים ומפעילים טיימר ל15 דק'.
  5. מכינים את הרוטב: מניחים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד שהרוטב אחיד.
  6. מקלפים וחותכים את התפוח, הבצל, והסלק לקוביות קטנות ככל הניתן. ככל שהסכין תהיה חדה יותר, הירקות ישמרו על הצבע שלהם לזמן ארוך יותר מבלי להשחיר. ניתן להשתמש גם במעבד מזון- התוצאה תהיה קרובה בטעם אך קצת פחות יפה.
  7.  בתום 15 דק', מעבירים את הקינואה לקערה רחבה ומקררים (במידה וממהרים, אפשר להכניס למקרר).
  8. כשהקינואה הגיעה לטמפרטורת החדר, מוסיפים את הירקות (משאירים מעט מכל סוג בצד להגשה). מוסיפים רבע מכמות הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים רוטב, מלח ופלפל לפי טעמכם. את שארית הרוטב ניתן לשמור במקרר לסלטים.
  9. שוברים את האגוזים בידיים ומפזרים מעל.
  10. קוצצים את האבוקדו דק, מפזרים מעל ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים