ספרינג רולס ורוטב בוטנים

  סועדים: 6 | זמן הכנה: 20-25 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לרול:

12 דפי אורז (ועוד 2 לתיקון טעויות)
¼ כרוב לבן או סגול פרוס דק
2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים
חבילה אחת נבטים
2 מלפפונים חתוכים לגפרורים
טופו חתוך לקוביות (300 גרם)
3 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות
20 עלי נענע קרועים ביד
קשיו קלוי שבור לחתיכות (100 גרם)

רוטב לטופו:

2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
1 קובייה כוסברה דורות
2 כפות מיץ לימון

מטבל בוטנים:

3\1 כוס חמאת בוטנים (100 גרם)
2 כפות חומץ אורז (15 גרם)
2 כפות רוטב סויה (15 גרם)
1.5 כפות דבש (20 גרם)
כף שמן שומשום
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום דורות
4 כפות חלב קוקוס (30 מ"ל)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הטופו בקערה.
  2. חותכים את כל הירקות.
  3. ועכשיו לחלק המסובך (לא באמת): מניחים דף אורז כשכולו בתוך המים לשתי שניות בדיוק, ומעבירים למגבת הלחה.
  4. מסדרים את הירקות ומעט מהטופו בשליש הקרוב אליכם של הדף, ומשאירים קצת שוליים בצדדים. ככל שיעבור יותר זמן בשלב הזה, יהיה יותר קשה לקפל – היו זריזים!
  5. מקפלים את הצדדים, מהדקים את המילוי ומגלגלים את הרול. אם הדף נקרע זה אומר שהיה יותר מידי זמן במים.
  6. מערבבים את כל מרכיבי מטבל הבוטנים בקערה ומגישים בצד.
  7. ניתן להחליף את העוף הטחון שעבר טיגון במחבת ולהשתמש באותה מרינדה.

 

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים