עוף ברוטב ברביקיו ומשמשים יבשים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דק 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

להכנת הרוטב:

5 קוביות כוסברה דורות
4 קוביות שום חריף דורות
4 כפות גדושות ריבת משמש (100 גרם)
¾ כוס רוטב ברביקיו (200 גרם)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מעושנת

להכנת המנה:

4 כרעי עוף
2 כפות שמן
4 קוביות בצל מטוגן דורות
משמשים מיובשים (200 גרם)
½ 1 כוסות מים (360 מ"ל)
4-5 גבעולי טימין

הוראות הכנה

  1. מוציאים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
  2. מוציאים 4 קוביות בצל מטוגן דורות לקערית נפרדת.
  3. מחממים מחבת היטב על להבה חזקה, מוסיפים כף שמן, ומניחים 2 כרעיים על צד העור על המחבת. משחימים כ-4-5 דקות, הופכים ומשחימים 3-4 דקות נוספות. מוציאים ומשחימים את השניים הנותרים.
  4. מכינים סיר רחב ונמוך או תבנית חסינת חום לתנור. מוסיפים לתבנית את קוביות בצל מטוגן דורות שהוצאנו קודם.
  5. מסדרים את העוף מעל.
  6. מוסיפים לרוטב מים ומשמשים ומערבבים. מוסיפים מעל לעוף.
  7. מפזרים גבעולי טימין.
  8. מכאן אפשר להמשיך על הכיריים או בתנור: בתנור– צולים לא מכוסה כ-25 דקות בחום של 200 מעלות עד שהרוטב מסמיך.
    כיריים– מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים