פאי תפוחים דובדבנים

תבנית פאי 22/24 ס"מ | זמן הכנה: 25 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

240 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1 כף מים

מילוי:

4 תפוחים (500 גרם)
2 כוסות דובדבנים טריים מגולענים (400 גרם)
1 כף מיץ לימון
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
4 קוביות ג'ינג'ר דורות

הוראות הכנה

 

  1. מעבדים במעבד מזון (אפשר גם בידיים, קצת פחות נוח) את מרכיבי הבצק עד שנוצרים פירורים קטנים.
  2. מוסיפים את החלמון וכף מים, ממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גדולים.
  3. מעבירים את הבצק לקערה, מחברים בידיים לכדור, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות עד לילה.
  4. משמנים תבנית פאי 22 או 24 ס"מ היטב.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לעובי ½ סנטימטר ולגודל שיכסה את התבנית.
  6. מכסים את התבנית ומהדקים לדפנות. את השאריות שומרים. במידה והבצק נקרע/מתפרק/ נוצרו בו חורים. פשוט מדביקים כמו פלסטלינה.
  7. מניחים את התבנית עם הבצק וגם את השאריות במקרר, מחממים תנור ל – 180 מעלות ומכינים את המילוי.
  8. מגלענים את הדובדבנים (לא חובה לשמור עליהם שלמים).
  9. מקלפים את התפוחים, מגלענים ופורסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ בערך. מוסיפים כף מיץ לימון ומערבבים.
  10. מניחים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים חמאה וסוכר.
  11. לאחר שהחמאה נמסה והסוכר מתחיל לבעבע (כדקה), מוסיפים את הפירות וצולים. מערבבים כל דקה בערך, ואחרי חמש דקות מכבים את האש.
  12. מוסיפים 4 קוביות ג'ינג'ר דורות ומערבבים.
  13. מעבירים את המילוי לבצק. את שאריות הבצק מפוררים לכדורים קטנים בעזרת הידיים ומפזרים על הפאי.
  14. אופים במרכז התנור כ-40 דקות עד שהפירורים והבצק מזהיבים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים