פיצה עוף זיתים ועגבניות מיובשות

 זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק לפיצה מ 500 גרם קמח.
4 כפות שמן זית
500 גרם עוף טחון
2 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
10 עגבניות מיובשות
כוס זיתים מגולענים
2 עגבניות טריות פרוסות דק

לרוטב:

4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים

הוראות הכנה

  1. בצק: ישנם בצקים מוכנים לפיצה לקניה, וגם הרבה סוגים של קמח לפיצה שטוב להכנה תוך 5 דק' או תוך יום. השתמשו בקמח החביב עליכם או בהתאם לזמן. במידה ומתכוננים מראש (24 שעות), מומלץ להשתמש בקמח פיצה ולעקוב אחרי המתכון שעל האריזה.  
  2. חממו מחבת גדולה וכבדה, הוסיפו שמן זית ואת העוף הטחון, טגנו כ4 דק' תוך כדי ערבוב מידי פעם.
  3. חממו תנור ל250 מעלות.
  4. הוסיפו למחבת את קוביות בצל מטוגן דורות,קוביות שום דורות.
  5. הוסיפו 2 קוביות בזיליקום דורות וכבו את האש. העוף אמור להיראות כמעט מוכן, קחו בחשבון שבזמן האפייה יתבשל עוד .
  6. חתכו את העגבניות המיובשות לרצועות דקות והוסיפו לתערובת. חצו את הזיתים לשניים והוסיפו גם, תבלו במעט מלח ופלפל שחור.
  7. בסיר קטן מניחים 4 קוביות רוטב עגבניות דורות, 2 כפות שמן זית וחצי כוס מים, מחממים על להבה חלשה ומערבבים עד שמתאחד.
  8. מחלקים ומרדדים את הבצק. מכסים ברוטב עגבניות ובתערובת העוף. מקשטים בפרוסות עגבנייה ומכניסים על מגש או רשת לרצפת התנור.אופים כ10 דק' עד ששולי הבצק מזהיבים.
  9. מוציאים את הפיצה מהתנור, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים