פיש פינגרס

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

פילה סלמון ללא עור ועצמות (800 גרם)
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
2 קוביות שום חריף דורות
2 ביצים
½ כפית כפית מלח
½ כפית אבקת כמון
½ כפית אבקת חרדל
כף קמח חומוס
כף קמח לבן
1.5 כוס פירורי לחם
גרידה לימון אחד
3 כפות שמן זית
רבעי לימון להגשה

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה קטנה: קןביות כוסברה דורות, קוביות ג׳ינג׳ר דורות וקוביות שום חריף דורות ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות (ללא טורבו).
  3. חותכים את הסלמון לרצועות אחידות (הגודל לא קריטי כל עוד החתיכות דומות פחות או יותר בגודלן כדי לקבל אפיה אחידה).
  4. שוברים את הביצים ומוסיפים לקערה (עם קוביות עשבי התיבול דורות), מוסיפים מלח, כמון ואבקת חרדל וטורפים היטב.
  5. מוסיפים קמח לבן וקמח חומוס וטורפים שוב.
  6. מגרדים את קליפת הלימון ומוסיפים לפירורי הלחם בקערה נפרדת. 
  7. מרפדים מגש בנייר אפיה ומשמנים קלות (עם שמן זית ומברשת).
  8. טובלים את רצועות הסלמון בקערת תערובת הביצים.
  9. מעבירים רצועה אחר רצועה לקערת פירורי הלחם ומשם למגש האפייה.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הדג. במידה ונשארתם בסוף עם פירורי לחם, אפשר לטבול חלק מהחתיכות שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם לציפוי כפול וקראנצ׳י יותר (מישהו בשולחן בטוח ישמח).
  11. אופים בחלקו העליון של התנור לא פחות מ-10 דק' (ולא יותר מ20 דק') תלוי בגודל הרצועות. שוברים רצועה אחת ובודקים אם הדג אחיד בצבע ומוכן.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים