אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר והמים מכסים ונניח בצד
ל-10 דקות לתסוס.
- מערבבים בקערה גדולה יוגורט, 2 כפות שמן זית ו-8 קוביות פטרוזיליה דורות ומוסיפים לתסיסת השמרים.
- מוסיפים לקערה את הקמחים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לאיחוד מלא של הבצק.
- מפזרים קמח על משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מניחים על נייר אפייה ומכסים במגבת ל-15 דקות מנוחה.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, קוביות שום ו-3 קוביות פטרוזיליה דורות להברשה על הפיתות ומניחים בצד.
- מחממים מחבת על חום בינוני.
- מרדדים כדור אחד לפיתה בעזרת מערוך, מברישים את הפיתה בתערובת שמן הזית והפטרוזיליה ומניחים המחבת כשהחלק המרוח כלפי מטה.
- כעת, מברישים גם את החלק העליון, נותנים לפיתה להיצרב מעט עד שיש בועות אוויר והתחתית זהובה.
- הופכים צד וצולים עוד דקה.
- עוטפים את הפיתות במגבת מטבח כדי לשמור על האדים לאחר שהפיתות יתקררו מעט הן מוכנות לאכילה
טיפ:
*ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך.
*הכי טעים לגלגל עם לבנה ביתית.
*ניתן להמיר את היוגורט ביוגורט טבעוני.