פלאפל

 50 כדורים | זמן הכנה: 10 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

500 גרם חומוס יבש רצוי טרי ככל האפשר
1/2 בצל סגול
1 תפוח אדמה קלוף או שתי פרוסות לחם לבן רטוב
8 קוביות פטרוזיליה דורות
8 קוביות כוסברה דורות
5 קוביות שום דורות או שום חריף דורות לאוהבי החריף
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סודה לשתיה
שמן צמחי (סויה/קנולה) לטיגון

הוראות הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס בקערה עם הרבה מים בין 12-24 שעות. מחליפים את המים פעם אחת בזמן ההשריה. במידה וחם בחוץ, יש לשים את הקערה במקרר.
  2. טוחנים את החומוס, הבצל הסגול ותפוח האדמה/לחם. עדיף במטחנת בשר, אך אפשר גם במעבד מזון. במידה ומשתמשים במעבד מזון, יש לחלק את הכמות לשתיים, ולטחון בפולסים עד שמתקבלת מסה טחונה דק, אך לא "משחתית"
  3.  מוציאים את כל שאר המרכיבים לקערה גדולה, ומערבבים היטב. 
  4. שמים את התערובת במקרר לשעה לפחות, תערובת חמה נוטה להתפרק בטיגון.
  5. יוצרים קציצה קטנה מהתערובת לטעימה ומטגנים עם מעט שמן במחבת טפלון – טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. אחרי שהתערובת מתובלת לטעמכם מכינים את כל הכדורים. הכי קל עם כף כדורי פלאפל ייעודי (ניתן להשיג בכל חנות כלי בית), או עם כף גלידה קפיצית, או פשוט בידיים- לוקחים מעט מהתערובת (כמות של כף בערך), מהדקים ומעצבים לכדור קטן. אפשר להכין את כל הכדורים, לקרר כ-30 דקות במקרר ואז לטגן. אם משתמשים בכף לכדורי פלאפל, אפשר פשוט להכין ולהוריד ישר לשמן.
  7. במידה והכדורים מתפרקים, מוסיפים מעט מים. 
  8. מטגנים בשמן חם אך לא רותח (כ-160 מעלות), יש להקפיד לא לשים יותר מדי כדורים בבת אחת כדי שטמפרטורת השמן לא תצנח. וגם שהשמן לא יהיה חם מדי (ואז הכדורים יישרפו מבחוץ אך לא יהיה מבושלים בפנים). אחרי סיבוב אחד או שניים כבר תבינו את הטמפרטורה המושלמת.
  9. מגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים