פלפלים קלויים

צנצנת גדולה | זמן הכנה: 20 דקות

 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

10-15 פלפל גמבה
3 קוביות פסטו דורות
קובית שום דורות
חצי כוס חומץ
חצי כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום המקסימלי שלו (250 בד״כ). 
  2. חוצים את הפלפלים לאורך, מנקים את הגרעינים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה עם הקליפה כלפי מעלה. במידה והכמות מספיקה  ליותר ממגש אחד, צולים בפעמיים (לא מומלץ לצלות שני מגשים בתנור יחד).
  3. צולים את הפלפלים עד שהקליפה ממש מתחילה להשחיר (15-20 דק'), מעבירים את הפלפלים לקערה ואוטמים אותה מיד (עם ניילון נצמד או מכסה מתאים).
  4. מוציאים לקערה אחרת – קוביות פסטו דורות ושום דורות, חומץ ושמן זית.
  5. כעבור עשר דק', אפשר להתחיל ולקלף את הפלפלים. במידה ושרפתם אותם היטב, התהליך אמור להיות די פשוט. אפשר להיעזר בברז מים זורמים אם אתם מתקשים.
  6. מוסיפים את הפלפלים לתחמיץ, מוסיפים מעט מלח ופלפל, מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר.

 

  • ניתן לשמור עד שבועיים במקרר
  • מצוין כתוספת לכריכים עם גבינת פטה, סלט מוצרלה טריה, דגים או עוף צלוי וכו׳
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים