פסטה בולונז

 סועדים:4-5 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

500 גרם בשר בקר טחון
5 כפות שמן זית
500 גרם חבילת פסטה (הצורה החביבה עליכם)
1 בצל לבן גדול וקלוף
1 גזר גדול וקלוף
2 גבעולי סלרי ללא עלים
4 קוביות שום דורות
3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
4 קוביות פסטו דורות
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש גרוס
2 קוביות פטרוזיליה דורות

הוראות הכנה

  1. משחימים את הבשר: מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה, מוסיפים כף שמן זית ואת הבשר הטחון ומערבבים מדי פעם. לאחר כ-4-5 דקות לאחר שכל הבשר השחים, מעבירים למסננת.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות בסכין או במעבד מזון.
  3.  מעבירים את הירקות לסיר רחב על להבה חלשה, מוסיפים 5 כפות שמן זית. מטגנים כ-5-6 דקות עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף.
  4.  מוסיפים את הבשר המסונן, 4 קוביות שום דורות, מגבירים את הלהבה מעט, וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות.
  5. מוסיפים 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות, פחית עגבניות, כוס מים ו-4 קוביות פסטו דורות.
  6. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית/חלשה (בעבוע קל), מערבבים כל כמה דקות.
  7.  בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
  8.  מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 קוביות פטרוזיליה דורות. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים