פריטטה דלורית ובצל מטוגן

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

3 קוביות בצל מטוגן דורות
2 כפות שמן זית
קטנה קלופה דלורית
100 מ״ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
8 ביצים גדולות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
20 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

 

  1. מחממים תנור ל180 מעלות
  2. מוציאים 4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות ומניחים בצד.
  3. מקלפים וחותכים את הדלורית לקוביות קטנות (1ס״מ בערך)
  4. מוציאים למחבת טפלון גדולה 3 קוביות בצל מטוגן דורות וקוביות דלורית ומדליקים להבה בינונית- מבשלים כ10 דק' עד שהדלורית טעימה לאכילה אך לא רכה מדי.
  5. מוסיפים לקערה עם עשבי התיבול 8 ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל וטורפים היטב.
  6. מוסיפים גם את תערובת הבצל והדלורית
  7. מנגבים את המחבת בנייר סופג ומחזירים לאש. מחממים את המחבת היטב, מוסיפים חמאה, ואת התערובת.
  8. מערבבים עם כף עץ או סיליקון כ30 שניות עד שהנוזל מתחיל להתייצב. משאירים על האש לעוד שתי דק' ומעבירים לתנור (במרכז התנור). לכ10 דק' 
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים