צ'יקן נאגטס

 24 יחידות | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לקציצה

3 קוביות בצל מטוגן דורות
1 קוביה שום דורות
חזה עוף טחון (500 גרם)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית קורנפלור
½ כוס קמח

לבלילה

1 כוס קמח
1 כוס קורנפלור
½ כפית מלח
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
¾ כוס מים

לטיגון

שמן סויה (700 מ"ל)

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה את כל רכיבי הקציצה, קוביות בצל ושום דורות, ומערבבים היטב בעזרת כף עץ. 
  2. מכינים מגש בגודל שיכול להיכנס למקפיא ומקמחים אותו קלות. 
  3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת (כמות של כף בערך), מניחים על המגש ומשטחים קלות עם האצבעות. 
  4. מכניסים את המגש למקפיא ל-30 דקות כדי שיהיה קל לעבוד עם הנאגטס. 
  5. מכינים קערה קטנה עם קמח. מוציאים לקערה נוספת את מרכיבי הבלילה היבשים, מערבבים בעזרת מטרפה ומוסיפים את הביצה והמים.
  6. מכינים מחבת עמוקה או סיר רחב עם שמן בגובה 4 ס"מ על האש.
  7. מחממים את השמן על להבה בינונית, מוציאים את הנאגטס מהמקפיא.
  8. עובדים בסבבים של 5-6 נאגטס (למיומנים אפשר קצת יותר).
  9. מוציאים 5 נאגטס לקמח, מנערים מעודפים ומעבירים לבלילה. משם מוציאים בזהירות עם כף לתוך השמן, מטגנים 5-6 דקות ומעבירים למגש עם רשת או מסננת.
  10. חוזרים על הפעולה עם השאר, אם עובר זמן רב מידי והנאגטס רכים מידי כדי לעבוד איתם, מחזירים למקפיא לעוד 15 דקות.
  11. במידה והבלילה הופכת להיות סמיכה מידי (זה עלול לקרות אם לא מנערים היטב את שאריות הקמח), פשוט מוסיפים מעט מים ומערבבים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים