צ׳ילי קון קרנה

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בשר בקר טחון (500 גרם )
3 כפות שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום דורות
½ כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
½ כפית פפריקה חריפה
1 קופסה עגבניות מרוסקות
½ כוס מים
½ כפית פלפל שחור
1 קופסת שימורים שעועית חומה
1 גמבה קצוצה
2 קוביות כוסברה דורות
מלח

לסלט אבוקדו:

2 אבוקדו
½ בצל סגול
מיץ לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי כפית אבקת כמון

הוראות הכנה

  1. במחבת רחבה וחמה, משחימים את הבשר עם כף שמן אחת ומסננים.
  2. שוטפים קלות את המחבת ומחזירים לאש. מוסיפים שתי כפות שמן זית, קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום דורות ואת הבשר המסונן. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דק', בינתיים קוצצים גמבה.
  3. מוסיפים את התבלינים היבשים (חוץ מהמלח) ומערבבים.
  4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, גמבה קצוצה ושעועית. ברגע שהתבשיל מבעבע, מחלישים את האש ומכסים.
  5. מבשלים כ-20 דק', מדי פעם מערבבים. מוסיפים קוביות כוסברה דורות ומלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. בינתיים מכינים סיר אורז (2 כוסות יספיקו) / אפשר גם להגיש עם טורטייה במקום.
  7. מכינים את סלט האבוקדו: קוצצים דק אבוקדו ובצל סגול, מתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל.
  8. מניחים בצלחת אורז, תבשיל וכף גדושה של סלט אבוקדו.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים