קישואים ממולאים ירקות ומוצרלה

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

8 קישואים עגולים למילוי
7 כפות שמן זית
1 חציל קטן
2 כוסות (כרבע כרובית) כרובית מגורדת או מפוררת קפואה
1 פלפל אדום
1 כף חומץ בלסמי
4 כפות פירורי לחם
250 גרם מוצרלה מגורדת (אפשר להחליף בצ'דר או גאודה)

לרוטב

3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 פחית עגבניות מרוסקות
חצי כוס מים
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור אפיה ל- 190 מעלות.
  2. מוציאים 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות לקערה ומניחים בצד.
  3. מגרדים את החציל והכרובית על פומפייה וקוצצים את הפלפל בסכין.
  4. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 6 כפות שמן זית ומחכים מעט עד שהשמן מתחמם.
  5. מוסיפים את הירקות למחבת ומטגנים קלות על להבה חזקה תוך כדי ערבוב (2-3 דקות), מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-3 קוביות פסטו דורות. ממשיכים לטגן עוד דקה נוספת ומכבים את האש.
  6. מוסיפים לתערובת הירקות כף חומץ בלסמי, 4 כפות פירורי לחם, ו- 200 גרם גבינה מגורדת. מתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים לפי הטעם.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לתבנית פיירקס בגודל המתאים לכל הקישואים.
  8. מרוקנים את הקישואים עם כף וזורקים את התוכן לפח.
  9. ממלאים את הקישואים בתערובת הירקות והגבינה בעזרת כף.
  10. מפזרים את הגבינה הנותרת מעל הקישואים הממולאים, ומצופפים אותם אחד ליד השני בתבנית.
  11. אופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהקישואים מתרככים והגבינה משחימה מעט.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים