קציצות דגים אסייתיות וסלט מנגו

 סועדים: 4| זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

פילה דג טרי נקי מעור ועצמות (דניס/לברק/סלמון) (600 גרם)
2 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 קוביות בזיליקום דורות
כפות 1 1/2 רוטב סויה
2 כפות פירורי לחם

לסלט:

1 מנגו גדול
2 מלפפונים גדולים
1/2 בצל סגול
2 פלפלים אדומים
1 כף רוטב סויה
מיץ לימון מלימון 1
1 כפית שומשום

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה גדולה קוביות שום חריף דורות, קוביות ג'ינג'ר דורות, וקוביות בזיליקום דורות. מניחים בצד כ10 דק' להפשרה.
  2. בינתיים קוצצים את הדג בסכין חדה, או במטחנת בשר (עם הרשת הגסה יותר) ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים 2 כפות פירורי לחם, ½ 1 כף רוטב סויה ומערבבים היטב.
  4. מחממים תנור במצב גריל, ומסדרים מגש אפייה עם רשת מעליו.
  5. מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת, ומעצבים (בעדינות) בידיים מעט רטובות לקציצות ארוכות או עגולות. אם הקציצות עדינות מדי, הוסיפו עוד כף פירורי לחם.
  6. מסדרים את כל הקציצות על הרשת. מוזגים כוס מים על המגש (מתחת לרשת) על מנת לשמור על לחות בתנור.
  7. מכניסים לחלק העליון של התנור לכ10 דק'. מוציאים קציצה אחת ובודקים אם היא מוכנה במרכזה.
  8. בזמן שהקציצות בתנור, מכינים את הסלט- מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות, פורסים את המלפפונים דק, חותכים את הפלפלים לקוביות ופורסים את הבצל דק. מוסיפים רוטב סויה, מיץ ליים וכף שומשום ומערבבים.
  9. מחלקים את הסלט בצלחות, ומוסיפים את הקציצות. מגישים עם עוד רוטב סויה בצד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים