קציצות עוף יפניות אפויות

סועדים: 4 |  זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לקציצות:

עוף טחון (אפשר גם פרגית או תערובת טחונה לקציצות) (500 גרם)
6 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
1/4 כוס מירין (60 מ"ל)
1 כף חומץ אורז
1 כפית מלח
1 כף שומשום שחור או רגיל
½ 1 כף קמח תפוחי אדמה (20 גרם)

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה (120 מ"ל)
1/2 כוס מירין (120 מ"ל)
4 כפות חומץ אורז (40 מ"ל)
8 כפות סוכר (100 גרם)

לחביתה:

1 כף שמן
4 ביצים
1 כף רוטב סויה
1 כף מירין

להגשה:

3 כוסות אורז לבן מטוגן (עגול או כל אורז אחר שאתם מעדיפים)
אצות נורי חתוכות לרצועות
בצל ירוק
שחור שומשום

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב ומניחים בקערה סגורה במקרר לשעתיים לפחות.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, מבשלים על להבה חלשה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שמסמיך לרוטב קצת דומה לסירופ (כ2/3 מהנפח ההתחלתי).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. שימו לב – מניחים בתחתית התנור מגש עם 2 כוסות מים ליצירת לחות.
  4. מרפדים מגש בנייר אפייה, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. יוצרים קציצות עגולות באמצעות כף (הכי קל עם כף גלידה), ומסדרים על המגש. התערובת מעט רכה, אין צורך להתעקש על צורה עגולה מושלמת. אם התערובת רכה מדי, הוסיפו עוד כף קמח תפוחי אדמה.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שמזהיב.
  6. בינתיים מבשלים את האורז, פורסים 2-3 אצות נורי לרצועות.
  7. מכינים את החביתה במחבת טפלון. מקשקשים אותה או חותכים לרצועות.
  8. קוצצים בצל ירוק.
  9. כשהקציצות מוכנות, מעבירים לקערה, יוצקים חצי מכמות הרוטב, ומערבבים. את מחצית הרוטב שנותרה מגישים בצד.
  10. מעבירים לצלוחיות, מקשטים בחביתה, שומשום, אצות נורי ובצל ירוק, ומגישים עם אורז ליד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים