שומר ועגבניות צלויות

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 ראשי שומר טריים
15-20 עגבניות שרי
חצי כוס זיתי קלמטה
שמן זית (60-70 מ״ל )
חמאה (לא חובה) (25 גרם)
וורמוט לבן מתוק או יין לבן (60 מ"ל)
3 קוביות שום דורות
3 קוביות בזיליקום דורות
מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות 
  2. מוציאים קוביות שום דורות וקוביות בזיליקום דורות לקערה.
  3. חותכים את השומר לרבעים (או לשישיות אם השומר גדול מאוד). שומרים את הקצוות הירוקים בצד.
  4. חוצים את העגבניות שרי לשניים.
  5. מגלענים את הזיתים (ניתן לקנות זיתי קלמטה מגולענים).
  6. מוסיפים שמן זית וורמוט לקערה עם השום והבזיליקום, ומערבבים.
  7. מערבבים את התערובת עם כל הירקות בקערה, מוסיפים חמאה רכה אם משתמשים. 
  8. מפזרים את הירקות על מגש ומסדרים את השומר והעגבניות עם החלק החיצוני כלפי מטה. זורים מלח ופלפל וצולים בחלקו העליון של התנור 15-20 עד שקצוות השומר נחרכים. 
  9. מפזרים את העלים הירוקים ששמרנו בצד. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים