שיפודי סלמון, אבוקדו וקלמנטינות

סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לרוטב:

כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות טבעי (240 מ"ל )
4 כפות רוטב סויה (60 מ"ל)
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
1 קובייה שום חריף דורות
3 כפות סוכר לבן

לשיפודים:

פילה סלמון נקי מעור ואדרות (עצמות) (500 גרם)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ תפוזים טבעי
3 כפות שומשום
3 כפות שומשום שחור

לסלט:

2 קלמנטינות
2 אבוקדו
שעועית ירוקה קפואה (150 גרם)
פלפל צ'ילי חריף

להגשה:

3 כוסות אורז מבושל
בצל ירוק

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, על להבה קטנה ומבשלים כ-15-20 .מערבבים מעט, עד שהרוטב מסמיך (קצת כמו סירופ).
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות (ללא טורבו).
  3. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מערבבים בקערה עם 2 כפות רוטב סויה ו- 2 כפות מיץ הדרים.
  4. משפדים את הסלמון על שיפודים קטנים (לא חובה, ניתן לצלות את הקוביות ללא שיפוד).
  5. מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת ומגלגלים את השיפודים בתערובת עד שהשומשום מצפה היטב את הדג.
  6. משמנים רשת צלייה וצולים בחלק העליון של התנור כ-10-15 דקות.
  7. בינתיים, קולפים וחותכים את האבוקדו לרצועות לרוחב ומניחים בקערה.
  8. קולפים את הקלמנטינות ומפרקים לפלחים (למתקדמים- מפלטים את הקלמנטינה לקבלת פלחים ללא הקרום). מוסיפים לקערת האבוקדו.
  9. מרתיחים בקומקום מים ויוצקים על השעועית הקפואה. מניחים ל-2-3 דקות ומסננים. מוסיפים לקערה.

(במידה ומשתמשים בשעועית טרייה, חולטים בסיר מים רותחים לדקה ומקררים).

  1. קוצצים את הפלפל החריף (לאוהבי החריף) ואת הבצל הירוק.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם 2 כפות שמן שומשום ומחלקים ל 4 צלחות.
  3. מוציאים את השיפודים ומניחים מעל הסלט.
  4. יוצקים 2 כפות מהרוטב על השיפודים ומגישים חם עם אורז.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים