שקשוקה מרגז

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 פלפלים אדומים
2 כפות שמן זית
6 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום דורות
1 כפית כוסברה יבשה
1 כפית אבקת כמון
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חבילת רסק עגבניות (100 גרם)
1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1 כוס מים
חבילת נקניקיות מרגז (500 גרם)
10-12 ביצים
3 קוביות כוסברה דורות

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפלפלים גס לרצועות או קוביות.
  2. בוחרים סיר נמוך ורחב, או מחבת רחבה. מחממים על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ואת הפלפלים ומטגנים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים קוביות בצל מטוגן דורות ושום דורות ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
  5. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ומים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה. מבשלים ל-15 דקות נוספות.
  6. בינתיים צורבים את המרגז במחבת: מחממים מחבת טפלון, משמנים עם מעט שמן או ספריי שמן, ומשחימים את המרגז. לא לדאוג למידת העשייה, מעבירים את הנקניקיות לרוטב, הן ימשיכו להתבשל בתוכו.
  7. שוברים את הביצים בעדינות ומוסיפים לרוטב אחת אחת.
  8. מוסיפים 3 קוביות כוסברה דורות מעל, מכסים ומבשלים ל-10-15 דקות נוספות, תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים.
  9. מגישים חם עם לחם טוב וטחינה שניתן להכין מקוביות תיבול לטחינה שלנו. בתאבון!
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים