תפוחי אדמה דרוסים

 סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

תפוחי אדמה קטנים (1.5 קילו)
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 קוביות שום דורות
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מוציאים את קוביות עשבי תיבול איטלקי וקוביות שום דורות לקערה ומניחים בצד. 
  2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים, מוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לבעבוע קל (בישול באש גבוהה מידי יפרק את תפוחי האדמה). 
  3. מבשלים כ20 דק', בודקים עם קיסם או סכין, תפוחי האדמה צריכים להיות כמעט מוכנים לאכילה.
  4. מחממים תנור ל230 מעלות (ללא טורבו).
  5. מסננים את תפוחי האדמה, מניחים אחד אחד על קרש חיתוך, מועכים עם מועך פירה, ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה .
  6. מערבבים שמן זית עם קוביות עשבי התיבול והשום ומפזרים על תפוחי האדמה.
  7. זורים מלח ופלפל מעל תפוחי האדמה.
  8. צולים בחלק העליון של התנור עד שמתחילים להשחים (כ30 דק').
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים