סטייק האנוי

  סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

למרינדה:

3\1 כוס רוטב סויה (80 מ"ל)
כפית דבש
2 קוביות כוסברה דורות
חצי כפית רוטב דגים
ספריי שמן
סינטה או אנטריקוט פרוס בעובי 1 ס"מ (750 גרם)

לרוטב:

חצי כוס רוטב סויה (100 מ"ל)
מיץ מלימון אחד
כפית רוטב דגים
2 כפות דבש (30 גרם)
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
2 קוביות שום חריף דורות
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
½ פלפל אדום קצוץ
½ פלפל צהוב קצוץ (אפשר שלם מאחד הצבעים)

הוראות הכנה

  1. שמים את המרכיבים למרינדה בקערה אחת ואת מרכיבי הרוטב בקערה שניה. מניחים בצד את שני הקערות.
  2. קוצצים את הפלפל והבצל ומוסיפים לרוטב.
  3. מערבבים את המרינדה ומניחים את פרוסות הסטייק במרינדה להשרייה של כמה דקות.
  4. מחממים מחבת פסים היטב על להבה גבוהה. מרססים בספריי שמן ומניחים את רצועות הסטייק, צולים חצי דקה מכל צד.
  5. צולים ב-2-3 סיבובים. לא לצופף את המחבת יותר מדי,  כשמסיימים, עורמים את הסטייקים אחד על השני, ופורסים לרצועות.
  6. מסדרים בצלחת, מערבבים את הרוטב ומגישים מיד.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים